Interdisciplinarni centar izvrsnosti iz područja biotehničkih i biomedicinskih znanosti.

Prva nagrada posteru čije je istraživanje financirao ZCI za personaliziranu brigu o zdravlju


U periodu od 21. do 24. rujna 2017. godine, u Dubrovniku je održan 2. Regionalni Kongres Fizioloških društava i 4. Kongres Hrvatskog Društva Fiziologa (HDF).

Za najbolji poster i prezentaciju istog nagrađena je Nikolina Bilić-Dujmušić, naslovna asistentica, viša laborantica Katedre za fiziologiju i imunologiju, Medicinskog Fakulteta u Osijeku.

Prezentirani su rezultati pod naslovom „Positive effect of omega-3 enriched eggs consumption on reducing oxidative stress level in young healthy women“. Mjerene su promjene razina oksidativnog stresa i antioksidativnog kapaciteta u mladih zdravih žena prilikom konzumacije kokošjih jaja obogaćenih omega-3 kiselinama. Prikazani rezultati su dio doktorskog istraživanja pod mentorstvom dr. sc. Anite Matić, znanstvene suradnice i poslijedoktorandice na istoj Katedri te dio znanstvene studije koja je financirana u okviru Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Istraživačke jedinice za istraživanje, proizvodnju i medicinsko ispitivanje funkcionalne hrane.