Radni zadaci provodit će se u 4 skupine istraživača:
PFOS
![prof.emerit, dr.sc.dr.h.c. Gordana Kralik prof.emerit, dr.sc.dr.h.c. Gordana Kralik](/wp-content/uploads/2016/09/zci_pfos_gordana-kralik_slika.jpg)
ČLANOVI SKUPINE
doc. dr. sc. Zlata Kralik
Manuela Grčević
dipl. ing., doktorand
Danica Hanžek, mag. ing. agr.
stručni savjetnik
Ana Zelić
ZADATAK
- Obogaćivanje jaja funkcionalnim sastojcima (omega-3 masnim kiselinama, luteinom, vitaminom E i selenom
- Obogaćivanje pilećeg mesa funkcionalnim sastojcima (karnozinom, omega-3 i selenom)
Posebna vrijednost ovih istraživanja je da nije riječ o suplementima hrani, nego se hrana koristi kao lijek, a proizvedena je na potpuno prirodan način, obogaćivanjem ishrane kokoši, sa zaštićenim postupcima.
MEFOS1
![prof. dr. sc. Ines Drenjančević, dr. med. prof. dr. sc. Ines Drenjančević, dr. med.](/wp-content/uploads/2016/09/zci_mefos1_ines-drenjancevic_slika.jpg)
ČLANOVI SKUPINE
doc. dr. sc.
Martina Mihalj
doc. dr. sc.
Ana Stupin
dr. sc. Ivana Jukić
Anita Ćosić
mag. inž. preh. teh.
ZADATAK
- Utjecaj konzumacije FF na kardiovaskularnu funkciju i imunološki sustav kod zdravih ispitanika, sportaša i nesportaša
MEFOS2
![doc. dr. sc. Aleksandar Kibel doc. dr. sc. Aleksandar Kibel](/wp-content/uploads/2016/09/zci_mefos2_aleksandar-kibel_slika.jpg)
ČLANOVI SKUPINE
doc. dr. sc. Kristina Selthofer-Relatić
Marko Stupin
dr. med.
Brankica Juranić
mag. sestr.
ZADATAK
- Utjecaj konzumacije FF na kardiovaskularnu funkciju i imunološki sustav kod kardioloških bolesnika
OKem
![](/wp-content/uploads/2019/02/template_slika-200x200.png)
ČLANOVI SKUPINE
dr. sc. Olivera Galović
doc. dr. sc. Mirela Samardžić
ZADATAK
- Mjerenje fiziološki aktivnih sastojaka u pilećem mesu, jajima i humanim uzorcima