Interdisciplinarni centar izvrsnosti iz područja biotehničkih i biomedicinskih znanosti.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti“

Dana 5. listopada 2017. godine svečano su potpisani ugovori za 10 istraživačkih projekata – 10 znanstvenih centara izvrsnosti.

Ukupna bespovratna sredstva iznose 373.441.015,62 kuna (~50.000.000 €), od čega je 85% sredstava osigurano preko Europskoga fonda za regionalni razvoj, tj. iznos od 317.424.863,28 kuna.

Projekti se financiraju Pozivom na dostavu projektnih prijedloga „Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti“ u sklopu Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Projekti traju pet godina.

Na projektima će se zaposliti više od 100 doktoranda (mladih znanstvenika), nabavit će se nova istraživačka oprema, osigurati svi troškovi vrhunskih istraživanja.

Svrha (cilj) Poziva je razvoj graničnih istraživanja i jačanje kapaciteta Znanstvenih centara izvrsnosti čija je misija da znanstvenim istraživanjima i njihovom mogućom primjenom pomiču granice istraživanja, znanja i društva općenito, čime se povećava i unaprjeđuje međunarodna vidljivost i prepoznatljivost hrvatske znanstvene zajednice te pridonosi razvoju gospodarstva i društva u cjelini.

Objava – puni tekst – PDF format